نشست نخبگانی مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران به منظور بررسی نقش زنان در حکمرانی و سیاست‌گذاری‌های حاکمیتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، در نخستین نشست اندیشکده نشانی که توسط مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، دانشکده حکمرانی و خانه خلاق و نوآوری ترمه برگزار شد، نقش زنان در حکمرانی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
دکتر فاطمه یزدیان، رئیس مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران در ابتدای این نشست که در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به ساماندهی فعالیت‌های این مرکز با نگاه به شناسایی نیازهای اجتماعی و مشارکت در زمینه تدوین سیاست‌های لازم برای حل مسائل حوزه زنان و خانواده، گفت: برای حل مسائل حوزه زنان و خانواده از یک طرف نیازمند نگاه بین‌رشته‌ای و تعامل با اعضای هیأت علمی و محققان رشته‌های مختلف علوم انسانی، اجتماعی و رفتاری هستیم و از طرف دیگر باید با نهادها و تشکل‌های تخصصی حوزه زنان و خانواده ارتباط داشته باشیم.
وی افزود: برای احصاء مسائل جامعه با تمرکز بر حوزه زنان و خانواده، طرح‌واره‌هایی بین مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران و نهادها و دستگاه‌های تخصصی این حوزه مبادله شده است.

 


دکتر یزدیان در بخش دیگر سخنانش از راه‌اندازی «خانه خلاق و نوآوری ترمه» با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این مرکز برای توسعه نوآوری‌های اجتماعی راه‌اندازی شده و آماده همکاری و تعامل با استارت‌آپ‌ها، سازمان‌ها و نهادها و فعالان این عرصه است.
در ادامه نشست، ضمن تشریح راهبردهای مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران، دکتر علی‌اصغر پورعزت رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران، دکتر مریم اردبیلی مشاور شهردار و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران و دکتر مینو اصلانی رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه امام حسین (ع) در پنل ویژه این رویداد به تحلیل نقش و اثرگذاری زنان در حوزه‌های مختلف پرداخته و بر استفاده از توان و ظرفیت زنان در اداره کشور، اهمیت خانواده، حفظ خانواده، توجه به نقش عاملیت خانواده، عدالت جنسیتی و سیاست‌های خانواده‌محور در برنامه‌های دولت تاکید کردند.
دکتر علی‌اصغر پورعزت رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران در ارائه خود با عنوان «‌رواداری حقوق اجتماعی بانوان و عدالت جنسیتی در اینجا و اکنون» به ارائه تصویری کامل از نخستین برداشت‌های فلسفی، معنایی، تاریخی و علمی در خصوص تکامل زن و مرد و جایگاه هم‌تکاملی و هم‌آفرینی پرداخته و برخی برداشت‌های نادرست از مفاهیم موجود را مورد نقد قرار دادند.
رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران همچنین لزوم تدقیق معانی موجود و بررسی نقش زنان در ساختار حاکمیتی بر اساس مدل هم‌آفرینی و هم‌تکاملی را به عنوان اساسی برای بهینه‌سازی ساختار حکمرانی عنوان کرد و این هم‌تکاملی را برای بررسی نقش زنان به عنوان یک مهم برشمرد.
دکتر مریم اردبیلی و دکتر مینو اصلانی نیز در سخنان خود به طرح برخی بایسته‌ها، ضروریات و برنامه‌های لازم برای بهینه‌سازی نقش زنان در حکمرانی پرداختند.
دکتر مصطفی زمانیان مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر زینب اختری مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در امور زنان، و نمایندگان بخش‌های دانشگاهی، سازمانی، شرکتی و کنشگران اجتماعی و پژوهشگران در نشست نخبگانی با موضوع «نقش زنان در حکمرانی و سیاست‌گذاری‌های حاکمیتی، دولتی و شرکتی» حضور داشتند.
دکتر مصطفی زمانیان مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست با بیان اینکه «ابتدا باید بانوان با این انگاره‌های نادرست تکلیف خود را روشن کنند که مثلاً اگر روزی رئیس جمهور زن داشته باشیم مشکل حل می‌شود»، گفت: مشکل این است که کیمیای گمشده حکمرانی مبتنی بر ظرفیت‌های زنان را در ساختارها و نهادهای حکمرانی جستجو می‌کنیم، ولی واقعیت این نیست.
دکتر زمانیان تصریح کرد: نهاد حکمرانی در شیوه سنتی خود رو به اضمحلال است و سبک‌های قدیمی حکمرانی، امروز پاسخگوی نیازهای جدید جامعه نیست. وی با نقد دیدگاه توجه به یک قشر خاص از طریق ظرفیت‌سازی در ساختارهای حکمرانی، آن را یک انگاره اشتباه برشمرد و گفت: این یک عارضه جدی در کشور و یک تصور نادرست است که بخواهیم توجه به یک قشر خاص و حل مشکلات را تنها از طریق ایجاد ظرفیت در ساختار حکمرانی حل کنیم.
در انتهای نشست نیز در خصوص وظایف، نقش‌ها و برنامه‌های اندیشکده نشانی مباحثی مطرح و از نخستین کمپ تربیت مشاور ویژه زنان و خانواده در دانشگاه تهران با هدف تربیت مشاوران متخصص این حوزه از بین متخصصان، علاقه‌مندان، پژوهشگران و فعالان اجتماعی رونمایی شد.